WHISKEY OCH FATLAGRAT

I det Gamla magasinet som en gång var lådfabrik och ligger vackert beläget bredvid bäcken ovanför kvarnen har vi vårat fatlager

Här vilar våra våra fat i yttertemperatur till ljudet av forsen som rusar förbi utanför.

Här har vi våra allra finaste destillat som sakta utvecklas och mognar till vad de i slutänden skall bli.

Slow Booze

EN SVENSK BOURBON

Vi har sedan 2014 tillverkat en svensk variant av Bourbon helt enligt amerikansk tradition.

Destillerad i kort kolonn till en alkoholhalt på 80 %.

Vi har en traditionell så kallad mashbill där vi använder 70% svensk Majs, 10% svensk Malt, 10% lokalt Korn, 5% lokalt Vete 5% lokal Råg

De första batcherna kunde vi till och med producera på Majs odlad här i Järvsö.

Detta får sedan sakta mogna i hårt kolade 30 liters fat tillverkade i ny Amerikansk Vitek av Thorslunds Kagge.

Resultatet är prisbelönt och mycket uppskattat.

Vid intresse skicka en förfrågan längst ner på sidan.

ÖVRIGT PÅ FAT

Vi tillverkar det mesta här hos oss och det finns få begränsningar.

Många väljer att fylla om sitt Bourbonfat med Maltwhisky som man traditionelt gör i Skottland men varför inte testa andra saker.

Välj mellan

Fatlagrad Gin

Maltwhisky

Äppelbrandy

Rom

Aquavit

Punsch

Just nu finns också fat som snart skall tappas och säljas som specialutgåvor bland dessa hittar ni

Fatlagrad Gin på ex Maltwhiskyfat från Caol Ila Islay Skottland

Maltwhisky på ex Bourbonfat som sedan Högberga Vinfabrik använt till ett av sina röda viner

Fatlagrad Gin på ex Bourbonfat som sedan Högberga Vinfabrik använt till ett av sina röda viner

Rågwhisky på ex Bourbonfat som sedan Högberga Vinfabrik använt till ett av sina röda viner

Fatlagrad Gin på ex Kyrö Rågwhiskyfat

Äppelbrandy på ex Bourbonfat

Aquavit på ex Sherryfat som sedan hållit Maltwhisky från Smögen Whisky

Punsch på ex Sherryfat som sedan hållit Maltwhisky från Smögen Whisky

Vid intresse skicka en förfrågan längst ner på denna sida.

BOKA FAT

MEDDELANDE

[instagram-feed]