DESTILLERIET

Enligt gammal hälsingetradition inte det första men det största destilleriet på gården genom tiderna.

Unikt i sitt slag tornar det upp över Ljusnans strand ett nyt landmärke som få ungår när man passerar.

MASKINERNA

Den vackra kopparpannan tillsammans med den 8 meter höga koppar kolonnen säkerställer produktionen av den lena rena 96 % vodkan som unik i sitt slag ger en fantastisk grund för destilleriets alla produkter.

Destilleriet kan som en av de få i Sverige stoltsera med tillverkning av sin egen bassprit samt att vara helt självförsörjande på både spannmål och rent källvatten.

HANTVERKET

Det är en lång gående tradition av Brännvinsbränning i trakterna om än så har hantverket förfinats på destilleriet.

Produkterna kokas omsorgsfullt fram i den vackra kopparpannan alltid på lokalt spannmål och äkta kryddor precis som förr fast med bättre precision och kontroll.

Vi lägger stor vikt vid att produktionen alltid skall hålla högsta kvalitet därför får också våran tillverkningsprocess ta tid det blir helt enkelt bättre då.

Därför har vi också valt att själva styra hela våran produktion från frö som sås på en åker till färdig flaska så har vi full översikt och spårbarhet.

Vi kallar det Slow Boose.

PRODUKTERNA

Det destilleras fram en rad olika produkter både egna och åt andra producenter.

Allt från ren Vodka till ca 14 olika typer av Gin, Snapsar och Aquavit, Likörer och Punsch.

Många internationellt uppskattade och prisade.

Den egna Whiskeyn av Bourbontyp är vida omtalad.

Det finns nog inga begränsningar i vad destilleriet kan producera och dess produkter finner ni på varierande ställen från det Svenska Systembolaget samt restauranger och butiker både nationellt och internationellt från Sverige ända bort till Kina.

[instagram-feed]