LANTBRUKET OCH LANDSKAPET

Ljusnans bördiga dalgång har i hundratals kanske tusentals år fött och givit människorna runt den förutsättningarna att leva och verka.

Man levde gott i dessa trakter vilket de stora vackra Hälsingegårdarna vittnar om.

Okuvligt har hälsingarna stolt genom tiderna varit sina egna herrar utan stora slott och herresäten har de skapat sina egna liv i detta vackra landskap.

LANTBRUKARNA

Våra Lantbrukare många av dem familjer som i generationer varit kunder på kvarnen och försörjt den med spannmål av otroligt hög kvalitet.

Det är tack vare dem och deras kunskaper samt engagemang vi har förutsättningarna att kunna fortsätta producera med bra lokala råvaror.

SPANNMÅLET

Den bördiga Ljusnandalen och dess omgivningar har fantastiska förutsättningar för spannmålsodling.

Här växer Korn, Vete, Råg och Havre samt även Ärtor och Potatis.

Du finner Rybs till olja och Lin till textil.

Men även allt från Jordgubbar och andra bär till frukt samt olika grönsaker.

SPÅRBARHETEN

Det spannmål som förädlas i vår kvarn har oftast också sålts som frö via kvarnen innan det såtts och skördats av nån av våra fantastiska Lantbrukare.

Detta ger oss en unik möjlighet till spårbarhet.

Vi vågar påstå att vi vet hela livscykeln från frö till slutprodukt i hela våran produktion.

Tack vare vårt nära samarbete med våra kunder kan vi följa alla råvaror fram till produktion vilket innebär att vi vet vilken sorts råvara det är vem som odlat och vart den odlats till och med när det såddes och skördades.

Detta gör oss ganska unika.

Igår fick jag och jonas närvara vid sverigemiddagen på kungliga slottet. Vilken kväll det blev 🤩 ...

205 17

I senaste numret av Taste Magazine får ni läsa om @tevsjodestilleri @tevekvarnab , Linderödssvin, Spritmuseum och mycket mer. Så gå in och prenumerera helt gratis! @tastemagazinescandinavia https://tastemagazine.se/ ...

29 2

En väldigt kraftig gindoft spreds sej ända bort till kvarn idag så jag måsta gå och kolla vad dom pyssla med på andra sidan ån ☺️ #tevsjömillanddestillery #tevsjögin #ginhavtorn #luktagott
/ Anna
...

142 6

En näve gin och lite punsch hör skärgården till🍸😎 ...

153 4

Välkommen till @lykke_sthlm för en kväll i Tevsjö Destilleris färger😍🍸Photo: @theoverpourer
...

106 2

Idag är ni varmt välkomna förbi @sillbaren på en S.O.S och en välkyld nubbe till det, allt för att ladda upp inför midsommar😉🍸 ...

90 3