WHISKEY OCH FATLAGRAT
I det Gamla magasinet som en gång var lådfabrik och ligger vackert beläget bredvid bäcken ovanför kvarnen har vi vårat fatlager
Här vilar våra våra fat i yttertemperatur till ljudet av forsen som rusar förbi utanför.
Här har vi våra allra finaste destillat som sakta utvecklas och mognar till vad de i slutänden skall bli.
Slow Booze
EN SVENSK BOURBON
Vi har sedan 2014 tillverkat en svensk variant av Bourbon helt enligt amerikansk tradition.
Destillerad i kort kolonn till en alkoholhalt på 80 %.
Vi har en traditionell så kallad mashbill där vi använder 70% svensk Majs, 10% svensk Malt, 10% lokalt Korn, 5% lokalt Vete 5% lokal Råg
De första batcherna kunde vi till och med producera på Majs odlad här i Järvsö.
Detta får sedan sakta mogna i hårt kolade 30 liters fat tillverkade i ny Amerikansk Vitek av Thorslunds Kagge.
Resultatet är prisbelönt och mycket uppskattat.
Vid intresse skicka en förfrågan längst ner på sidan.
ÖVRIGT PÅ FAT
Vi tillverkar det mesta här hos oss och det finns få begränsningar.
Många väljer att fylla om sitt Bourbonfat med Maltwhisky som man traditionelt gör i Skottland men varför inte testa andra saker.
Välj mellan
Fatlagrad Gin
Maltwhisky
Äppelbrandy
Rom
Aquavit
Punsch
Vid intresse skicka en förfrågan längst ner på denna sida.